Αρχική ΣελίδαΧάρτης ΙστοτόπουΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιNewsletterΑγγελίεςΕπικοινωνίαΦόρουμ
 
 
main
 
 
18 Μαι 2024
Είσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
lailias.gif
lailias.gif
oth_ktiria.gif
 
dhpethe3.jpg
banner_mouseio_fusikis_istorias.jpg

banner_mouseio_elias.jpg
 oasis.jpg

deyas.jpg
 weather_serres.jpg
Αρχική Σελίδα arrow Ανακοινώσεις Αντιδημαρχιών arrow Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού

Αναπτύξης - Αγροτικής Οικονομίας & Τουρισμού
ΔΤ Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης-2ος Κύκλος 20-11-2012 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                            Σέρρες 20 Νοεμβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Σερρών στα πλαίσια ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης σε θέματα οδικής ασφάλειας και ασφαλούς οδήγησης ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων στην Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου «PROMO SAFE DRIVING», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013».

Τελευταία ανανέωση (29.11.12)  
ΔΤ για Ενημέρωση Γεωργο-κτηνοτρόφων του Δήμου μας 16-11-12 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                           
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ                                                     
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ &                                                                                                           Σέρρες,  15-11-2012
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ                                     
                  
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Δήμος Σερρών στα πλαίσια ενημέρωσης των γεωργο-κτηνοτρόφων του Δήμου μας, θα πραγματοποιήσει διήμερη ενημερωτική επίσκεψη στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2012:

     1. Στη «Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων» στον Κατσικά Ν. Ιωαννίνων, που ανήκει στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ) Δήμητρα, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

     2. Στο « Τυροκομείο Ιδρύματος Τοσίτσα» στο Μέτσοβο.

Η μεταφορά θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο του Δήμου.

Οι συμμετέχοντες θα επιβαρυνθούν με το κόστος της διανυκτέρευσης. Υποβολή αιτήσεων έως 20-11-2012 και περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2321350342 ή στο γραφείο 119 του Διοικητηρίου.

Προηγούνται οι κατ' επάγγελμα αγρότες-κτηνοτρόφοι και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τελευταία ανανέωση (23.11.12)  
ΔΤ Διεύθυνση Ανάπτυξης-Ανακοίνωση Ενημερωτική Επίσκεψη 16-11-12 Εκτύπωση
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                                           
Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ                                                     
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ &
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ                                     
Δελτίο Τύπου
16-11-2012

Το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών, συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης των γεωργοκτηνοτρόφων του δήμου μας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 ημερήσια ενημερωτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις καλλιέργειας και τυποποίησης κηπευτικών «Θερμοκήπια Δράμας Α.Ε.» στο Μικροχώρι Δράμας και στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας (ΑΣΟΠ) με έδρα τον Άγιο Αθανάσιο, Δήμου Δοξάτου Δράμας.
400 drama.jpg
Στα «Θερμοκήπια Δράμας Α.Ε.» οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη μονάδα η οποία  χαρακτηρίζεται «φιλική προς το περιβάλλον», αξιοποιεί κάθε υλικό και μέσο μέσω της ανακύκλωσης και χρησιμοποιεί πλήρη αυτοματοποίηση των  διαδικασιών λίπανσης, άρδευσης, εξαερισμού, σκίασης και υδρονέφωσης περιορίζοντας κάθε σπατάλη υλικών και ενέργειας.

Επισπεύστηκαν επίσης, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις καλλιέργειας και τυποποίησης κηπευτικών (κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί και πράσινες πιπεριές ).    

Στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας (ΑΣΟΠ) με βασική δραστηριότητα την καθετοποιημένη καλλιέργεια της ροδιάς και έγινε ξενάγηση το συσκευαστήριο και στις λοιπές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού.

Ενημερώθηκαν σχετικά με την ορθολογική διαχείριση των εγκαταστάσεων των φυτειών ροδιάς και την επεξεργασία της παραγωγής ροδιών, για τη διαλογή, συσκευασία, αποσπύρωση, παραγωγή χυμού και την εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων της ροδιάς και τις δυνατότητες συνεργασίας με το προαναφερόμενο συνεταιρισμό.

400-1-1drama.jpg400-2 drama.jpg
















Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κος Παναγιώτης Γρηγοριάδης  ο οποίος ήταν παρών στην ενημερωτική επίσκεψη δήλωσε ότι «Η επίσκεψη στα Θερμοκήπια Δράμας Α.Ε. και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας (ΑΣΟΠ), ήταν πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική για όσους ασχολούνται με θερμοκήπια αλλά για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με την συγκεκριμένη δραστηριότητα στο μέλλον. Ως Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την συμμετοχή των δημοτών μας και σε αυτή μας την δράση».



Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης

Τελευταία ανανέωση (23.11.12)  
Τεχνική Συνάντηση του έργου "EASYTRIP : GR-BG E-MOBILITY SOLUTIONS" 23-10-12 Εκτύπωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ                                                           Σέρρες 23 Οκτωβρίου 2012
Γραφείο Τύπου
& Δημοσίων Σχέσεων
τηλ. 23210/22587
φαξ 23210/22187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα : Δημιουργική και αποτελεσματική  η 2η Τεχνική Συνάντηση του έργου "EASYTRIP : GR-BG E-MOBILITY SOLUTIONS" που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013
easytrip - serres 23.10.12.jpg

     Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Τεχνική Συνάντηση του έργου "EASYTRIP : GR-BG E-MOBILITY SOLUTIONS" (στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013) στις Σέρρες, στις 5 Οκτωβρίου 2012.  Η Συνάντηση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας, κ. Παναγιώτη Γρηγοριάδη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε πρωτίστως όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, στη συνέχεια αναφέρθηκε στους βασικότερους στόχους του έργου και στα τελικά αποτελέσματά του.

     Στις εργασίες της Συνάντησης συμμετείχαν υπάλληλοι του Δήμου Σερρών αλλά και οι υπόλοιποι εταίροι του έργου, όπως το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών/ Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το οποίο είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του έργου, το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών/Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Θέρμης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και από τους Βούλγαρους εταίρους ο Δήμος Krumovgrad. Δυστυχώς, στη συγκεκριμένη συνάντηση δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο Δήμος Bansko από τη Βουλγαρία.

Πρόκειται για ένα έργο που θα παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες πληροφόρησης στους μετακινούμενους από και προς περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας που συμμετέχουν στο έργο, μέσω ειδικά σχεδιασμένης διαδικτυακής πλατφόρμας αλλά και μέσω εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας. Οι πληροφορίες αυτές θα είναι διαθέσιμες στους μετακινούμενους τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν ακριβείς οδηγίες πλοήγησης, πληροφορίες για εύρεση της βέλτιστης διαδρομής, πληροφορίες για ασφαλή μετακίνηση, τα σημεία ενδιαφέροντος, και άλλες. Βασικότεροι στόχοι του έργου είναι η ανάπτυξη της προσβασιμότητας και η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας μεταξύ των περιοχών των δύο χωρών που συμμετέχουν στο έργο, η διασφάλιση ασφαλέστερων και πιο άνετων ταξιδιών και τέλος η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών των περιοχών αυτών.

     Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στην πρόοδο υλοποίησης του έργου στο τμήμα που αναλογεί στον κάθε εταίρο και αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος με σκοπό την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου για την κάθε πόλη. Όσον αφορά το Δήμο Σερρών, πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η έρευνα για μια πλήρη καταγραφή των αναγκών των χρηστών που δημιουργούνται πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους με σκοπό τη συλλογή πολύτιμων πληροφοριών σχετικών με τις μετακινήσεις που πραγματοποιούνται ανάμεσα στην πόλη των Σερρών και τη Βουλγαρία αλλά και την πόλη των Σερρών με τις υπόλοιπες περιοχές που συμμετέχουν στο έργο (Θεσσαλονίκη, Καβάλα κ.λπ.). Οι πληροφορίες αυτές θα οδηγήσουν σε συμπεράσματα, τα οποία θα συνδράμουν στη σωστή υλοποίηση και μετέπειτα λειτουργία του συστήματος.



Τελευταία ανανέωση (29.11.12)  
PROMO SAFE DRIVING 9-11-12 Εκτύπωση
Δελτίο Τύπου

H ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου εκπαιδεύσεων στην Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου (από το καλοκαίρι του 201), οι εργασίες αναβάθμισής του και η αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού, τόσο στο Αυτοκινητοδρόμιο όσο και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, αποτέλεσαν τα θέματα της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στα μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Σκοπός της συνέντευξης η ενημέρωση για τις υπολειπόμενες δράσεις στα πλαίσια του έργου και οι επόμενοι κύκλοι εκπαίδευσης.

Στόχος αυτών των νέων κύκλων είναι:

1. οι νέοι οδηγοί (απευθύνεται στον γενικό πληθυσμό)

2. νεαροί οδηγοί και ιδίως οι φοιτητές του ΤΕΙ)

3. οι καθηγητές και των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης (στο σύνολό τους ή ειδικά αυτοί που θα αναλάβουν τη διδασκαλία μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία τους)

4. επαγγελματίες Οδηγοί (Δήμου, Αστυνομίας, Τροχαίας, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικής, Ταξί, Φορτηγών κ.α.) και

5. γενικώς όλοι οι οδηγοί.

Ο Δήμαρχος

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Δήμαρχος κ. Αγγελίδης επισήμανε:

Ο Δήμος Σερρών επιθυμεί να ενημερώσει για τη μέχρι τώρα υλοποίηση του έργου PROMO SAFE DRIVING που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

Παράλληλα, σκοπεύει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των οδηγών (επαγγελματιών και μη) στους επόμενους κύκλους εκπαίδευσης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης.

Ως γνωστόν, στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών λειτουργεί ένας από τους πλέον σύγχρονους προσομοιωτές οδήγησης στην Ελλάδα, που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να αντιμετωπίσουν εκεί δύσκολες καταστάσεις οδήγησης, μέσα από πλήθος σεναρίων, πριν τα αντιμετωπίσουν στην πραγματικότητα κατά την κίνησή τους στους δρόμους.

Η ευκαιρία που δίνεται στους πολίτες τόσο των Σερρών όσο και της ευρύτερης περιοχής  είναι μοναδική και ΔΩΡΕΑΝ.

Είναι πλέον στο χέρι τους να συμμετάσχουν στα ανταποδοτικά οφέλη του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος που με τόσο κόπο κέρδισε και υλοποιεί ο Δήμος Σερρών.

Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς, η αναγκαιότητα κάθε δυνατής προσπάθειας μείωσης των οδυνηρών απωλειών στην άσφαλτο, πρώτα από όλα σε ζωές, αλλά και σε υλικές φθορές, είναι αυταπόδεικτη.

Ο Δήμος Σερρών πιστός στο ρόλο του έκανε το χρέος του. Απομένει να αγκαλιαστεί και από το κοινό.

Ο αντιδήμαρχος

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γρηγοριάδης δήλωσε:

Στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου PROMO SAFE DRIVING έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τρεις διαγωνισμοί, ενώ ως σύμβουλος τεχνικής υποστήριξης του Δήμου αναδείχθηκε το Πνεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Μέσα από το έργο διενεργείται σήμερα και ο διαγωνισμός για την προμήθεια λογισμικού αναβάθμισης του εκπαιδευτικού προσομειωτή.

Το λογισμικό αυτό θα προσομοιάζει την πίστα του Αυτοκινητοδρομίου και θα δώσει προστιθέμενη αξία και νέες δυνατότητες στη Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης και του Αυτοκινητοδρομίου γενικότερα.

Θα ήθελα να τονίσω τη στενή και παραγωγική συνεργασία με τους αναδόχους, το ίδιο το Αυτοκινητοδρόμιο, αλλά και τον εταίρο μας Δήμο Πέτριτς.

Η συνολική απορρόφηση του έργου μέχρι στιγμής, από πλευράς Δήμου Σερρών, ανέρχεται στο ποσό των 642.000 ευρώ που αποτελεί το 50% του συνολικού προϋπολογισμού.         


Από το Γραφείο Τύπου
 
 
Προσκληση για συνέντευξη τύπου 8-11-2012
ΔΤ Ημερίδα για την Αιγοτροφία 6-11-2012
ΔΤ Γεωργική Ανάπτυξη-Ενημερωτικές επισκέψεις 29-10-2012
ΔΤ Επαφές Γρηγοριάδη σε Υπουργεία 26-9-2012
 
Αναζήτηση
android1.gif
 musicfestival2016.jpg
 serres100x.jpg
 aporimata.jpg
 antidhmarxies.jpg
 21111b.jpg
 tilefonikos_katalogos4.jpg
 electronic_services2.gif
 electronic_services_guide2.gif
 banner_diavgeia.png
 wifi4.jpg
apofaseis.jpg




 kadoi.jpg
20dimotiko.jpg
 ehealth.jpg
 teba_copy.jpg
 enclose.gif
 easy_copy.jpg
 
ksg6.jpg
 eco_festival.jpg
 musicfestival2.jpg
 kdbm.gif
 epix2015_copy.jpg
 docpie.jpg
 life_learning.jpg
 
 
 
Developed by OTS S.A.
   ©Copyright 2008 Δήμος Σερρών